Zápis z jednání Kolegia informatické sekce dne 3. října 2019

Přítomni: T. Dvořák, Forst, Koucký, Loebl, Lopatková, Mrázová, Sgall, Tůma, Zavoral
  1. Kontrola zápisu z předchozího jednání (27. 6.) - bez připomínek.

  2. Proděkan Sgall připomněl probíhající výběrové řízení na hostujícího profesora z projektu OP VVV. Dále informoval o nástupu hostujícího profesora (Kang Zhang, KSI). V návaznosti na tuto informaci proběhla diskuse o překryvu předmětů na sekci.

  3. Kolegium sekce odhlasovalo poměrem 9:0 vypsání podzimních výběrových řízení (AP4: KSI, AP3: KDSS, AP2: KSI, AVP2: KSVI, L: KSVI, KAM) a těch jarních výběrových řízení, u nichž se předpokládá inzerce na mezinárodní úrovni (AP2: KAM, IÚUK, KDSS).

  4. Na listopadové VR je třeba projednat návrhy na prodlužování OA a AVP (Pilát, Hubáček) – termín pro dodání materiálů je 15. 10.

  5. Proběhla diskuse o dislokaci v novém pavilonu. Kolegium sekce schválilo následující dislokaci: KSVI: 405, 424, 425, 426, 427, KTIML: 411, 412, 413, ÚFAL: 408, 409, 410a, 410b, KDSS+KSI: 414, KAM+IÚUK: 406 a informatická sekce (sekretariát): 407. Platba za metry v rámci sekčního rozpočtu bude na úrovni 50 % vůči budově na Malé Straně, platba se netýká laboratoří (412, 424, 425) a sekretariátu (407). Místnost 405 je stavebně připravena na rozdělení na dvě pracovny, toto rozdělení doporučujeme provést co nejdříve. Proděkan Sgall informoval o postupu stavby a o rozhodnutí vedení fakulty, že správu sítě v novém pavilónu D zajistí SISAL.

  6. Proděkan Sgall předložil návrh projektů na podporu od RSJ pro příští rok; kolegium ho jednomyslně schválilo.

  7. Proděkan Sgall předložil návrh na cenu B. Bolzana (Jakub Bulín, KSVI); kolegium návrh podpořilo.

  8. Na cenu rektora za bakalářské a diplomové práce byla navržena práce D. Kondratyuka (ÚFAL); kolegium návrh podpořilo.

  9. Kolegium sekce schválilo novou výši příplatků garantů studijních programů a oborů a výši příplatků za vedení pro koordinátory specializací bakalářského studia. Dále kolegium schválilo zvýšení platby za vedení cvičení.

  10. Proděkan Sgall připomněl vedoucím nutnost potvrdit výši vlastního příspěvku zaměstnanců na penzijní spoření, které je podmínkou dalšího poskytování příspěvku.

  11. Proděkan Sgall připomněl vedoucím požadavek na kontrolu meziuniverzitních dohod a zaslání seznamu těch, o něž nadále stojíme.

  12. Kolegium sekce poměrem 7:2 zamítlo žádost o přidělení dalšího parkovacího místa restauraci Profesní dům.

  13. Proděkan Sgall informoval o dalším postupu řešení havárie serverovny při testu generátoru. Testy generátoru se přesunou ze soboty na první pondělí v měsíci a budou se provádět pod dohledem SISAL. SISAL také zajistí rozesílaní připomenutí katedrálním správcům sítí. Členové kolegia se přiklánějí k názoru, že by přístup SB do serverovny měl být omezen na havarijní zásahy, všechny práce v serverovně musí koordinovat SISAL.

  14. Proděkan Sgall informoval o výsledcích hodnocení nebibliometrizovatelných výsledků. Celkově hodnocení vyznívá pro MFF a sekci příznivě, byť k jednotlivým známkám a zdůvodněním lze mít výhrady.

  15. Proběhla diskuse o dopisu kol. Čepka o míře benevolence při stanovování podmínek udělování zápočtů s výsledkem, že tento postup není možné uplatnit bez výjimky na všech typech cvičení.

  16. Další schůze kolegia je plánována na 14. 11., případně podle potřeby 24. 10.

Zapsal: Forst