Zápis z jednání Kolegia informatické sekce dne 13. února 2020

Přítomni: Bureš, Forst, Hladík, Lopatková, Mrázová, Sgall, Skopal, Töpfer, Tůma
Host: Kuboň (na bod 9)
  1. Kontrola zápisu z předchozího jednání (19. 12.) - bez připomínek.

  2. Kolegium sekce odsouhlasilo návrh na vypsání výběrových řízení na AP4 (KDSS) a AP3 (KDSS a KTIML) s termínem 31. 3. nebo 15. 4. a dále na AP3 (KDSS a KSI) s termínem v květnu nebo červnu. Proděkan Sgall současně upozornil vedoucí na nový řád výběrového řízení (povinné pohovory, možnost přednášky).

  3. Proděkan Sgall vyzval k přípravě podkladů pro prodlužování smluv na dobu určitou. Do 15. 3. je třeba podklady dodat a oznámit konání přednášek (mimo kolegů s podanou habilitací).

  4. Proděkan Sgall požádal o dodání návrhů na složení komisí pro aktuální výběrová řízení do konce týdne.

  5. Proděkan Sgall a kol. Forst informovali o stavu pavilónu IMPAKT (stěhování, dovybavení, správa IT). Proběhla diskuse o způsobu zajištění obsazení sekretariátu.

  6. Proděkan Sgall vyzval k podání návrhů na nominace na cenu Neuron (do 5. 3.)

  7. Proděkan Sgall připomněl blížící se termín podání přihlášek na granty PRIMUS (20. 4.) a vyzval k hledání vhodných projektů. Dále informoval o změnách v grantech GAČR (bude nový typ juniorských projektů, zůstává EXPRO) a o propadu financování u projektů SVV (z 22 na18 mil. pro MFF).

  8. Proděkan Sgall požádal o dodání podkladů pro výroční zprávu do 5. 3.

  9. Proběhla diskuse o otevírání specializací v Bc. studiu v AJ a o způsobu, jak lze co nejjednodušeji umožnit studentům přihlašování ke specializacím. Kol. Forst navrhl použít SIS a specializace vypsat jako virtuální předmět. Proděkan Kuboň prověří realizovatelnost tohoto návrhu. Dále je třeba o volbě specializace vhodně informovat studenty během následujícího semestru – oběžník, beseda, případně osobní oslovení studentů v anglickém programu.

  10. Proběhla diskuse o názorech studentů vyjádřených v anketě o budoucnosti Rotundy. Někteří členové kolegia vyjádřili obavu, že z ankety vyplyne pouze názor malé části studentů zvyklých se více prosazovat a bylo by dobré přemýšlet ještě o jiné formě sběru názorů. Zazněl i návrh na jeden z možných modelů – kombinovaný provoz, např. dopoledne S[UW]1 výuka, Rotunda klidný lab; odpoledne S[UW]1 klidný lab, Rotunda respirium.

  11. Proděkan Sgall upozornil, že do zpráv o cestovních příkazech je třeba psát přesná data konání konferencí.

  12. Další schůze kolegia je plánována na 12. nebo 19. 3. v pavilonu IMPAKT společně s exkurzí pro zájemce.

Zapsal: Forst