Jirkův politický koutek

Zpověď levicového voliče

(aneb jak si představuji zpověď voliče ČSSD)

Já, váš věrný volič, takto k vám promlouvám:

Přeji si, aby vláda každý měsíc vzala z mého platu díl a dala ty peníze těm nezaměstnaným, kteří nechtějí pracovat a chtějí si pro peníze jen chodit na pracovní úřad.

Přeji si, aby vláda každý měsíc vzala z mého platu další díl a dala ty peníze těm, kteří jsou sice bohatší než já, ale narodilo se jim dítě.

Přeji si, aby vláda každý měsíc vzala z mého platu další díl a dala ty peníze těm studentům, kteří se na vysoké škole jen flákají, neučí se a jen chtějí požívat studentských výhod.

Přeji si, aby vláda každý měsíc po dobu dalších desetiletí vzala z mého platu další díl a dávala ty peníze na splácení dluhů, které vytváří.

Přeji si, aby vláda každý měsíc po dobu dalších desetiletí vzala z mého platu další díl a dávala ty peníze na splácení úroků z dluhů, které vytváří.

Přeji si, aby vláda každý měsíc po dobu dalších desetiletí vzala z mého platu další díl a dávala ty peníze na splácení stíhaček, které si armáda chce koupit.

Přeji si, aby vláda každý měsíc vzala z mého platu další díl a dala ty peníze těm zemědělcům, kteří sice pracují neefektivně a jejich drahé výrobky nikdo nechce, ale umějí si státní příspěvek vynutit.

Přeji si, aby vláda každý měsíc vzala z mého platu další díl a dala ty peníze železničářům, kteří sice pracují neefektivně a nekvalitně, ale umějí si státní příspěvek vynutit.

Přeji si, aby vláda každý měsíc vzala z mého platu další díl a dala ty peníze na nové úřady a nová ministerstva, které nepotřebujeme, aby nás mohla ještě více ovládat a omezovat.

Přeji si, pokud si snad někdy v budoucnu díky zvýšenému úsilí a kvalitnější práci vydělám více peněz, aby vláda každý měsíc vzala z mého platu nepoměrně větší díl a použila ty peníze na výše popsané účely.

Přeji si, pokud si snad někdy v budoucnu díky zvýšenému úsilí a kvalitnější práci vydělám více peněz, abych si nemohl zajistit kvalitnější lékařskou péči, náročnější zákroky, lepší léky a pohodlnější podmínky v nemocnici, než jaké je ochoten a schopen platit stát z dalšího dílu, který vezme z mého platu.

Přeji si, pokud si snad někdy v budoucnu díky zvýšenému úsilí a kvalitnější práci vydělám více peněz, abych pravidelně musel prokazovat, jak jsem si ty peníze vydělal a jakému štěstí vděčím za své jmění.