Čtyřiadvacítka - výsledky

Příjmy: Sponzorský dar SOS - textil v celkové hodnotě cca 5000,- Kč (ceny)
Sponzorský dar Stompo sport - finanční hotovost 3000,- Kč
Startovné 2000,- Kč + pokuty
Výdaje: Potisk triček 4788,- (přihlášeno bylo více závodníků než nakonec přijelo)
Nájem sálu + WC, elektřina, voda cca 300,-
Benzín 180,-
Další drobné výdaje 200,- (přesná čísla viz účty DDM Slaný)

Účastníci:17 smíšených teamů (51 závodník)
Tratě: Běh 6 km muži, 5.5 km ženy, Horské kolo (MTB) 10 km, Silniční kolo 13 km
Místo: Kalivody (okres Rakovník) a okolí
Datum: 25.4.1998
Pořadatel: DDM Ostrov Slaný
Hlavní rozhodčí: David Rozenský
Trvání závodu: 12 hodin + dojezdy; Start 8:45
Pravidla: Částečně v rozpisu, upřesněna na místě 15 min. před startem.
Závodníci se po celý den střídali podle připraveného rozpisu na tratích tak, že každý absolvoval několikrát každou disciplínu. V přestávkách se střílelo ze vzduchovek na padací terče. Za netrefenou ránu závodník absolvoval trestné kolečko s pneumatikou.
Zdravotníci: Bohunka Řeháčková, Lída Brožová
Bufet: Renata Čechová, Lenka Plechatá, Aleš Libecajt
Ředitel závodu: Jan Kocáb

Průběh závodu: Proti loňským ročníkům Čtyřiadvacítky různorodější a bohatší obsazení nedávalo až do posledních doběhů a dojezdů možnost odhadnout výsledek. Na dvanáctihodinový maraton každý rozkládal síly jinak. Některé teamy zvolily raději pomalejší úvod v zájmu rychlejšího závěru, jiné do toho šly po hlavě systémem start cíl. V prvním případě bych rád připomenul výsledně druhý team MSC Slaný ( Fiala, Poláčková, Belza) a jejich perfektně předvedený závěrečný finiš, druhý případ reprezentuje hlavně vítězný team MSC 2 (Holub, Tůma, L. Keltnerová), kteří za celou dobu závodu nikomu nedali ochutnat pocitu první příčky a s náskokem celého jednoho kola nad druhým teamem bezpečně zvítězili.
Asi v polovině závodu se startovní pole rozvrstvilo do skupinek, ve kterých probíhala bitva o každou sekundu náskoku. To jistě přispívalo ke kvalitě jednotlivých výkonů. Tak se celý den měnilo obsazení na 2-4, 5-10 místě a rovný boj se jistě odehrával i na místech ostatních. Dlužno říci, že mnoho teamů přijelo hlavně za účelem zúčastnit se, vyhrát sami nad sebou, těm všem patří gratulace, dík za to, že Čtyřiadvacítka není závodem pouze profesionálů, ale závodem pro úplně každého, kdo má chuť přijít a vyzkoušet něco nového.
Ale i smůla a nepozornost některých závodníků poznamenala výsledkovou listinu. Bylo to například chybné zabočení vlevo (!) na křižovatce v Srbči. Blanka Lennerová (z teamu B.L.P. TEAM) si tak silniční okruh prodloužila až k dálničnímu sjezdu u Slaného, tj. asi o 20 km.
Ke sporu s rozhodčími došlo po závodě o závěrečné minuty u teamu VST HOLDING a.s. (J. Rudle s.r.o., A. Libecajt, J. Grégrová), kdy Aleš projel cílem (ačkoli byl varován rozhodčími a údajně i upozorňován svými teamovými kolegy) v čase 11:58, tím pádem měl od nich vystartovat do posledního okruhu ještě jeden závodník (Jitka Grégrová). To se však nestalo a právem byli hodnoceni jako odstupivší team dvě minuty před koncem soutěže. Propadli se tak o dvě místa dozadu.
O tom, že sil bylo dost, svědčí i to, že už asi hodinu po vyhlášení výsledků až do brzkého rána závodníci v pronajatém sále tančili a veselili se. Dělo se tak letos při reprodukované hudbě. Možná tomu příští rok bude jinak. Určitě naplánujte napříště svůj odjezd až na nedělní dopoledne.
V průběhu závodu nedošlo k žádnému vážnějšímu zranění, přesto bych na další ročníky doporučoval s ohledem na bezpečnost častější používání cyklistických přileb. Pochvala jistě patří oběma zdravotnicím, které přes den pohotově prováděly masérskou praxi.

Závodilo se celý den za krásného slunečného počasí ve výborné soutěživé atmosféře. Gratulace a obdiv patří všem účastníkům, ať dosáhli jakéhokoli výsledku, stejně tak jako pořadatelům za dobře odvedenou práci, v neposlední řadě i sponzorům za krásné ceny a také malým dětem z chatové oblasti Kalivod, které nadšeně fandily borkyním a borcům na běžecké trati.

Slaný, 30.4.1998 Jan Kocáb

Výsledné pořadí:

(jména závodníků v rámci týmů jsou uváděna v pořadí, jak startovali)

UmístěníNázev teamuSloženíObec
1
MSC 2
J.Holub, Z.Tůma, L.Keltnerová?Beroun
2
MSC Slaný
Fiala, Poláčková, T.BelzaSlaný
3
WAMADAT
M.Matoušek, J.Datel, M.WagnerováSlaný
4
KUBA
J.Bodnár, J.Keltnerová, J.KocábSlaný
5
VOKO BERE
M.Šindler, J.Slavíková, J.SlavíkSlaný
6
JANIČKA
J.Mírovský, H.Dolejší, J.MikuleckáSlaný, Plchov
7
HELIXXOVÉ
F.Dolejší, J.Hampejs, L.PernicováSlaný
8
120%
J.Šebesta, P.Maleček, I.SulkováRohatec,Chržín,Slaný
9
MANA TEAM
J.Najman, J.Macák, R.NajmanováSlaný
10
SKLENĚNÝ MEDVĚD SE ŠESTI NOHAMA
J.Bukovský, J.Dolínek, M.JelínkováPraha
11
KALIVODY
J.Parpel, P.Kolařík, V.LidickáKalivody
12
B.L.P. TEAM
B.Lennerová, L.Plachý, L.PospíšilováSlaný
13
VST HOLDING a.s.
J.Rudle s.r.o., A.Libecajt, J.GrégrováSlaný, Praha
14
KŮŇ ŠÍLENÝ
M.Zůna, V.Janouš, R.ČečilováSlaný
15
KŮŇ ZLATÝ
R.Němec, L.Křížková, T.PixaSlaný
16
KŮŇ POHROBEK
T.Hora, J.Habadová, A.HrabánekSlaný
17
LEVSTOUNI
O.Kliment, Z.Mocová, L.KlimentSlaný

Rádi uvítáme Vaše připomínky a ještě radši pochvaly. Mailujte, pište. Těšíme se za rok znova.