4a20 - subjektivní hodnocení týmů

Jak jistě všichni víte 17.4.99 proběhl v Kalivodech již 4.ročník závodu názvaného Čtyřiadvacítka. Seznam přihlášených týmů dával tušit, že se bude jednat o vyrovnaný souboj. To se také potvrdilo, protože hned sedm z deseti přihlášených týmu bojovalo až do konce v minimalních rozestupech. Nakonec zvítězila zkušenost nad mládím. Podrobné výsledky z Jirkovy WWW naleznete zde.

Já se teď vrátím k vlastnímu hodnocení jednotlivých týmů:

1.místo LAZAR TÝM (Matoušek, Dolejší V., Wagnerová)
Jejich výkon jsem očekával, vítězství nepovažuji za senzaci. Ale podle startovního pole před začátkem bych je zařadil na 2.-3.místo. Vzhledem ke zdravotním problémům celého týmu museli závodit pořád naplno.

2.místo ZOUFALCI (Brůža, Belza, Pernicová)
Ač z tohoto týmu jsem znal jen Tomáše Belzu, bylo mi jasné, že budou bojovat o přední místa. Ovšem právě na výkonech Tomáše B. z počátku závodu byla znát únava, která se logicky projevila po předešlé noci, kterou, podle svých slov, propařil. Škoda.

3.místo VYSOKÁ ČELA (Diviš, Novák, Hladinová)
Opět favorité na první pohled, pro mě ti největší. Zřejmě by nakonec skončili druzí, kdyby nevypustili konec (nevzdali poslední kolo). Zřejmě došly síly. Nechci nějak shazovat výkon ženské členky týmu, ale myslím, že právě ona v průměru nejvíce ztrácela.

4.místo ??? (Ričl, Kocáb, Keltnerová)
Tento tým vznikl na poslední chvíli spojením dvou rozpadlých týmů. Vcelku mě naštvalo to, jakým způsobem bylo rozhodnuto, že právě Majda Ryšavá (Mimochodem myslím, že by byla jedna z nejlepších.), nebude závodit. Je škoda, že odjela, protože těsně před začátkem závodu, přijel jeden sólo závodník. Čekal jsem, že Marťul bude alespoň na bajku lepší, ale zřejmě není zvyklý na takovou zátěž, nakonec startoval poprvé.

5.místo POTÁPKA TEAM (Najman, Macák, Pospíšilová)
Týmu, který se svým vlastním přičiněním, stále popstrkoval do role favorita, bylo potřeba ukázat, že alkohol ke sportu nepatří. Večer před závodem se jeden člen týmu opil a proto ani vynikající výkony dívky, neposunuly tým výš než na páté místo. Budiž jim to jako ponaučení do dalších ročníků.

6.místo TAČOUT (Dolejší H., Mírovský, Mikulecká)
Jméno týmu dává jasně najevo, že jejich cílem bylo porazit tým s H.Kocábem. To se jim nakonec nepodařilo. Na startovní čáře jsem je považoval za naše největší soupeře, to se nakonec potvrdilo. O to vc mě mrzí že nás nakonec těsně porazily. Myslím, že Jana nepodala své nejlepší výkony.

7.místo VSŽ (oceľ, ktorá hýbe svetom) (Rudle, Libecajt (já), Erbenová)
I pro mě byla kvalita naší dívky otazníkem, nakonec jsem byl příjemně překvapen. Výkony mého kolegy zůstaly dost daleko za mým očekáváním, čekal jsem zopakování loňských výkonů. Se svými výkony jsem naopak spokojený byl. Akorát mě mrzí to píchlý kolo v prvním kole bajku. Tajně jsem si přál pokořit Potápka team.

8.místo ZA 5 MINUT 12 (Hora, Pašek, Mojžišová)
Umístění toho týmu jsem odhadl přesně. Věděl jsem, že jasně nejlepším členem týmu je Jarda Pašek, který svými výkony ukazoval, že měl bojovat o přední místa. Marek a Eva svými výkony nezklamali, ale na víc asi opravdu neměli.

9.místo WOMEN IN BAHNO (Beránková, Kachlíková, Eklová)
Skvělým týmovým výkonem dívky dosáhly svého velkého cíle, totiž neskončily na posledním místě. Jsem zastáncem toho názoru, že start tří dívek v jednom týmu je plýtvání. Ale na druhou stranu se ukázalo, že vyrovnaný výkon všech členek týmu může slavit uspěch.

10.místo PřELUD (Plachý, Jirman, Křížková)
Tento tým se od začátku závodu snažil udržet se na předposledním místě. Po několika kolech začínalo být jasné, že se jim to nepodaří a proto jim nezbývalo nic jiného než bojovat a závod dokončit. Ovšem při večerní pařbě po závodě rozhodně na posledním místě neskončili.

Doufám, že jsem nikoho neurazil a ve většině případů souhlasíte s mými poznatky.