Predchozi Seznam Nasledujici

CaddisII: Zápis ze schůzky 6.12.2002

Na třetí projektové schůzce se probraly následující věci.

Bylo poznamenáno, že PHP modul pro zpracování XML dokumentů podporuje pouze tři různá kódování (UTF-8, iso-8859-1 a ještě jedno - snad us-ascii). Proto by bylo dobré vytvořit nějaký skript na převod do jiných kódování. Dále je třeba otestovat chování webových prohlížečů ohledně UTF-8 (pokud se do UTF-8 formuláře vyplní čeština, zda ji to vrátí v UTF-8 kódování apod.).

Prodebatována možnost setkání se zadavatelem. V úvahu by přicházel poslední pátek semestru (10. ledna 2003). Důležité je připravit si dotazy, které budeme chtít klást. To souvisí s potřebou opatřit snapshoty původního Caddisu.

Dále je potřeba setkat se s knihovníkem a některými tajemníky kateder, kteří mají Caddis v současnosti na starost. Udělat jakousi anketu na téma, co se jim na stávajícím systému nelíbí, co by bylo vhodné umožnit apod. Asi by stálo za to i setkání s obyčejnými uživateli.

Ondra K. zkoumal funkčnost PHP v souvislosti se zpracováním XML dokumentů. XML parser je v PHP jednoduše použitelný. Ondra by měl poskytnout nějaké příklady. XSLT se mu zatím zprovoznit nepodařilo, ale je to na dobré cestě. Pro projekt byla slíbena (na schůzce, ze které není zápis) parametrizovaná šablona, která bude generovat jednotlivé formuláře.

Na Karlovi stále visí analýza původního Caddisu. Bylo konstatováno, že nebude možno použít tabulky tohoto systému už jen proto, že žádné takové tabulky nejsou. Vše je v současnosti řešeno přes soubory. Bylo by ale užitečné zjistit, jaká data se vůbec ukládají. Další důležitou věcí je analýza RIV a ProCite.

Probraly se některé technické záležitosti. Zda řešit výčtové typy jako číselné indexy do tabulky. Na povrch vyplula potřeba vytvoření nejlépe externí aplikace pro návrh formulářů pro knihovníky. Jiným řešením by mohl být skript, který by umožňoval základní akce jako je prohození dvou prvků, přidání prvku.

Jako poslední položka schůzky se probíralo vyhledávání v databázi. Stávající Caddis ho neposkytuje.